Personal yoga met klanken

 

Herstellende Yoga & Klank

Alles is energie en alles heeft een eigen trilling of vibratie. De stoel waarop je zit, de tafel, het kussen, de mok waaruit je thee drinkt, de vloer waar je op loopt, etc. etc.
Ook in jouw lichaam heeft iedere cel een eigen trilling, ieder orgaan een eigen vibratie. Net als bij het maken van muziek kan het voorkomen dat bepaalde cellen of organen ‘out of tune’ zijn, ofwel niet de juiste trilling hebben. Ze zijn uit balans.

Klankenhealing is heling door middel van muziek, instrumenten, klanken, en dus ook energie, vibraties en frequenties.

Bij Restorative/herstellende Yoga ligt de focus op ontspanning en herstel.
De passieve grondhoudingen worden ondersteund door kussens, blokken en dekens.

Terwijl jij in diverse restorative herstellende yoga grondhoudingen ligt, ondersteund door kussen, blokken en dekens, maak ik gebruik van klankschalen, koshi’s (windgongs), oceandrum, rainsticks en diverse belletjes om jouw reis naar binnen te bevorderen. Door jezelf te focussen op je ademhaling, de klanken, je lijf en je hart versterk je het helende effect van de diverse instrumenten. Ze raken je precies daar wat er op dat moment voor jou nodig is. Deze persoonlijke les zal iedereen dan ook op een unieke manier ervaren. Een gevoel van stilte, vrede en liefde.

Redenen voor de herstellende yoga les met klanken kunnen zijn:

Liever niet in een groep

Als je graag yoga beoefent met veel persoonlijke aandacht zonder afleiding van de groep. Maar bijvoorbeeld om samen met je partner te doen, die nog geen ervaring heeft met yoga omdat de stap naar een groepsles nog te groot is

Verwenmoment voor jezelf

Als je eens echt toe bent aan een verwenmoment voor jezelf. Helemaal ont-prikkelen en opladen.

Tijdens de personal yoga herstel les met klanken combineren we yoga met het ontvangen van helende kracht van diverse klanken. Elke geluid heeft een unieke toonzetting, klankkleur en trilling.  Samen met de herstellende yoga komt er een innerlijke beweging vrij, ruimte om (eventuele) spanning los te laten en contact te maken met de subtiele energielagen.

Bij psychische klachten

Bijvoorbeeld bij een burn-out, verwerking van verdriet of verlies. In een veilige omgeving krijg je alle aandacht om de balans weer te herstellen.