Yoga les stijl

De Yoga lessen bij Liefdevol yoga zijn zachte ontspannende Integrale Hatha Yoga lessen.

Ik geef yogalessen in kleine groepen (max 12) waarbij de oefeningen aangepast kunnen worden aan ieders individuele mogelijkheden. Deze yoga is daarom geschikt voor ieders lichaamstype, vol, lenig of slank.

Wat is Integrale Hatha Yoga?

Integrale Yoga is een bijzondere yogavorm waar de andere yoga vormen ophouden. Het is een holistische meditatieve vorm van yoga. Yoga betekent eenwording van lichaam en geest. En binnen de Integrale Hatha Yoga gaat het om het verkrijgen van voldaan bewustzijn/totaal bewustzijn.

Een Integrale Hatha yogales is een combinatie van zachte lichaamshoudingen en adem oefeningen. Het is een ontspannen vorm van yoga, die lichaam en geest in balans brengt en de ademhaling en de concentratie verbetert.

 

Lesopbouw

We beginnen de les altijd met enkele momenten van rust om de aandacht naar onszelf te brengen. Daarna volgen enkele zachte yoga houdingen die voor ieders lichaams-type geschikt zijn en die enige tijd worden aangehouden om ze vervolgens af te wisselen met momenten van ontspanning. Hierdoor merk je de uitwerking in het lichaam op en leer je weer heel bewust hoe je lichaam aanvoelt.

Zo ervaar je waar je bijvoorbeeld nog spanning vasthoud en leer je hoe je de spanning weer bewust kan leren loslaten. Door dit te oefenen zal je merken dat je in het dagelijks leven hier ook bewuster van zal zijn en uiteindelijk makkelijker kunt loslaten.

Adem

Naast de yoga houdingen worden er ook ademoefeningen gedaan om bijvoorbeeld het lichaam te voorzien van extra zuurstof en meer energie vrij te laten komen.

Afsluiting van de les

De les sluiten we altijd af met een begeleide meditatie in verschillende thema’s met als doel lichaam en geest tot rust te brengen en verdere verdieping voor de innerlijke ontwikkeling. Daarna drinken we nog een kopje thee met wat lekkers.

Leren luisteren naar het lichaam

De yoga houdingen bevorderen uiteraard ook de lichamelijke gezondheid door het soepel en sterk te maken, maar het leert je ook om weer te houden van je lichaam. Je gaat grenzen onderzoeken en daar mee leren omgaan.

Je gaat weer leren om te luisteren naar het zachte fluisteren van je lichaam zodat het niet meer hoeft te schreeuwen.